Poplave prijete - dežurne službe u stanju pripravnosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Poplave prijete - dežurne službe u stanju pripravnosti

Datum:10.02.2021.

Kišne padavine na području grada Trebinja su i dalje obilne ali je situacija pod kontrolom, mještani sela u blizini vodenih tokova nisu ugroženi jer Hidroelektrane na Trebišnjici vrlo odgovorno upravljaju svojim cjelokupnim sistemom.

Ovo je danas za Radio Trebinje izjavio Stevan Bekan direktor  Javne ustanove ekologija i bezbjednost. Prema njegovim riječima protok Trebišnjice kroz grad, u ovom trenutku, je 295 kubnih metara vode u sekundi ali se ti podaci mijenjaju iz sata u sat i u ovom trenutku  građani ne prijavljuju  da imaju nekih velikih problema.

„Najvažnija nam je bezbjednost građana a putne komunikacije rješavaćemo u saradnji sa Hidroelektranama na Trebišnjici kad se za to stvore uslove“, ističe Bekan i dodaje da dežurne ekipe po nalogu komandanta Štaba civilne zaštite i gradonačelnika Mirka Ćurića konstantno obilaze teren. „Instrukcije Štaba su jasne, a to je da svaki građanin kome je potrebna pomoć u ovoj situaciji treba tu pomoć i da dobije“ navodi on.

Prije par sati Bekan je sa radnicima obišao područje sela Orašje i u razgovoru sa mještanima se uvjerio da im  nije potrebna pomoć te da putna komunikacija do sela nije u potpunosti prekinuta. „U slučaju vanrednih okolnosti imamo mogućnost da dođemo u Orašje i da pomognemo stanovništvu“, kaže on.

„Putna komunikacija prema selu Bugovina je prekinuta ali stanovništvo nije slalo apele za pomoć i  u slučaju bilo kakve potrebe dežurni timovi Službe za zaštitu i spasavanje, zajedno sa ekipama Hidroelektrana na Trebišnjicim dobrovoljnim vatrogasnim društvima i republičkom upravom civilne zaštite su u stanju pripravnosti i tokom 24 časa na raspolaganju građanima Trebinja“, ističe Bekan.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: