Pretresi i protesti zbog kidnapovanja u Bileći | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Pretresi i protesti zbog kidnapovanja u Bileći

Izvor: Herceg TV/ Radio Trebinje | Datum:11.02.2021.

Policijska uprava Trebinje podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Protivpravno lišenje slobode“ i „Tjelesna povreda“ protiv lica inicijala M.Z. i Ž.V.

Pomenuta lica se sumnjiče da su 5. februara protivpravno lišili slobode jednu osobu, koju su strpali u prtljažnik automobila, odvezli na određenu lokaciju, zadali joj više udaraca usljed čega je zadobila povrede, te je ostavili u blizini Bileće.

Uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju predato je i lice inicijala M.Z, dok je drugi osumnjičeni Ž.V. trenutno nedostupan organima gonjenja, a za njim je raspisana potraga.

Iz Policijske uprave Trebinje danas je saopšteno da su pretresom kuće i pomoćnih prostorija, kao i putničkih automobila koje koriste lica inicijala M.Z. i Ž.V. pronađeni i oduzeti predmeti koji mogu da posluže u vođenju krivičnog postupka.

Takođe, pretresom su oduzeti putnički automobili „audi Q7“ i „audi A8“, za koje postoji osnov sumnje da su korišćeni u izvršenju krivičnog djela.

Porodica Milošević i građani okupili su se danas ispred zgrade Opštine Bileća kako bi iskazali protest zbog toga što je Osnovni sud u Trebinju odbio zahtjev Okružnog javnog tužilaštva za pritvor lica M.Z. iz Bileće koji se, zajedno sa licem Ž.V. i jednim maloljetnikom, sumnjiči za krivično djelo "protivpravno lišenje slobode" mladića iz Bileće.

Kako su porodica i prisutni građani rekli medijima protest je porodica oštećenog najavila za nedelju, 14. februara u Bileći. Dok je za sutra, 12. februara, najavljeno mirno okupljanje ispred Palate pravde u Trebinju, sa pošetkom u 12 časova.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: