Crna Gora: Epidemiološka situacija složena, slijede nove mjere | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Crna Gora: Epidemiološka situacija složena, slijede nove mjere

Izvor: RTRS | Datum:15.02.2021.

Epidemiološka situacija u Kotoru, gdje je trenutno aktivno 349 slučajeva virusa korona je složena, ali pod kontrolom, a danas ili sutra biće donesene nove mjere, rekao je gradonačelnik Vladimir Jokić.
 

Jokić je naveo za Televiziju "Vijesti" da bi epidemija u Kotoru mogla biti održana pod kontrolom ukoliko se spriječi dolazak ljudi iz Budve ili Tivta koji nemaju esencijalne potrebe.

Građanima Budve i Tivta se preporučuje da ne napuštaju područje opština u kojima žive kako bi se spriječilo širenje virusa.

U ovim opštinama zabranjeni su javni skupovi i sportske manifestacije na otvorenom i zatvorenom.

Zabranjen je rad privrednih društva i preduzetnika koji obavljaju djelatnost u ugostiteljskim objektima. Za goste hotela obroci se serviraju u njihovim sobama uz zabranu korišćenja zajedničkih prostorija za odmor i rekreaciju.

Zabranjen je rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom neprehrambenih proizvoda i pružanjem usluga, dok je dozvoljen rad službama koje pružaju usluge od javnog interesa.

Zabranjen je rad vaspitno-obrazovnih ustanova i ustanova kulture, kao i djelatnosti u oblasti kulture koje podrazumijevaju istovremeno prisustvo više lica u istom prostoru.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: