Trivićeva o organizaciji nastave: Ne očekujemo da će se časovi produžiti na 45 minuta | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Trivićeva o organizaciji nastave: Ne očekujemo da će se časovi produžiti na 45 minuta

Izvor: Srpska info | Datum:26.02.2021.

Ne očekujemo da će se trajanje školskih časova produžiti na 45 minuta, jer to znači spajanje grupa učenika, poručila je danas ministarka prosvete i kulture Natalija Trivić.

Ministarstvo prosvete i kulture Republike Srpske uputilo je nekoliko zahteva Institutu za javno zdravstvo RS u vezi organizacije nastave u uslovima pandemije, piše Srpskainfo.

Da li je moguće produžiti trajanje časova, organizovati nastavu fizičkog i program pripreme dece za polazak u školu, pitanja su na koja ministarstvo traži mišljenje, iako zanimljivo, sama ministarka ističe da “ne očekuju da će časovi biti produženi na 45 minuta“.

– Uputili smo zahtev Institutu da vide koja je mogućnost, da li se u ovom momentu može produžiti trajanje časova u osnovnim i srednjim školama. Ne očekujemo da će se trajanje produžiti na 45 minuta iz razloga provođenja vremena u učionicama. Sa proširenjem trajanja časova naši učenici moraju se vratiti u potpuna odeljenja, koja u srednjim školama broje po 32 učenika – izjavila je danas ministarka Natalija Trivić u emisiji “Pitajte ministra”, emitovanoj na zvaničnoj Fejsbuk stranici ministarstva.
Uputili su još i dopis da li je moguće časove fizičkog održavati napolju,s obzirom da predstoji lepo vreme ili u salama i pod kojimu slovima. Iskazali su interesovanje i za časove muzičkog na kojima zbog virusa korona nije dozvoljeno sviranje i pevanje, kao ni horske sekcije.

Ministarstvo pita epidemiologe i da li je moguće u aprilu i maju organizovati program pripreme pred polazak prvačića u školu. Takođe, zatražili su i povećanje broja dece u vrtićkim grupama sa sadašnjim 25 na 30.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: