Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće nagrađuje vrijedne čitaoce | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Narodna biblioteka „Vladimir Gaćinović“ iz Bileće nagrađuje vrijedne čitaoce

Izvor: RTRS | Datum:03.03.2021.

Na prigodnoj svečanosti u Narodnoj biblioteci „Vladimir Gaćinović“ u Bileći danas su uručene nagrade najvrednijim čitaocima u 2020. godini.

Nagrade su uručene u različitim uzrasnim kategorijama (predškolci, osnovci, srednjoškolci, odrasli i penzioneri). Diplomu simboličnog naslova „Mi volimo knjigu“ i prigodne nagrade (knjige) dobili su: Jana Milićević, Stefana Boro, Glorija Kureš, Jelena Uljarević i Dobrana Ćuković.

 

Čestitajući nagrađenim čitaocima direktorka Biblioteke Irena Dunđer, istakla je značaj ove tradicionalne akcije za popularizaciju knjige i ukupno djelovanje ove ustanove koja spada u red najstarijih institucija ove vrste u regionu i koja obilježava 85 godina postojanja i rada. Biblioteka raspolaže sa oko 25.000 knjig,a a u 2020. godini imala je oko 1200 članova. – I pored ekeltronskih prezentacija svega i svačega, pa i knjiga, ona ipak nije izašla iz mode. Još uvijek je veliki broj onih koji vole da osjete papir pod prstima, da osjete miris knjige i da se izgube u svijetu koji sami stvaraju čitajući. Čitajući knjigu, čovjek obogaćuje sebe, svoj rječnik i svoj jezik. I pored skromnih sredstava s kojima Biblioteka u Bileći raspolaže, nastojaćemo i u narednom periodu da povećamo broj naslova i naravno čitalaca, te da priređujući promocije, književne večeri i slične kulturne manifestacije, u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama, doprinosimo razvoju kulture i kulturne misli i obrazovanja u našem gradu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: