У Регионалном центру Требиње у току је вакцинација здравствених радника | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

У Регионалном центру Требиње у току је вакцинација здравствених радника

Извор: РАДИО ТРЕБИЊЕ | Датум:16.03.2021.

У Регионалном центру Требиње у току је вакцинација здравствених радника из пет домова здравља са подручја Источне Херцеговине, за које је надлежан Регионални центар Требиње, казала је Јулија Краљ, специјалиста епидемиологије.

Она је објаснила да су у процес вакцинације од јуче укључени радници Домова здравља Берковићи, Љубиње, Гацко, Невесиње, Билећа као и радници Центра за медицину рада и спорта Требиње и Завода за трансфузијску медицину Републике Српске - Трансфузиолошка служба Требиње.

„Сви радници поменутих здравствених установа који су се пријавили за вакцинацију ће бити вакцинисани током ове седмице, у просторијама Регионалног центра Требиње“, наводи др Краљ.

Институт за јавно здравство Републике Српске је провео низ активности које су биле неопходне да би процес имунизације становништва против ЦОВИД19 могао започети и даље се континуирано одвијати. У јануару ове године израђен је План вакцинације против ЦОВИД19 у Републици Српској, на основу кога су затим здравствене установе у Српској приступиле изради сопствених планова вакцинације .

„Након тога, Институт је израдио Стручно методолошко упутство за спровођење вакцинације против ковида 19, извршио едукацију здравствених радника свих домова здравља и болница, те је процес вакцинације отпочео половином фебруара, одмах по добијању првих доза вакцине против ковида 19. Претходне седмице Регионални центар Требиње је запримио вакцине Спутник В које су, сходно плану, намијењене вакцинацији здравствених радника“, појашњава  др Краљ.

Она наводи да је у нашој регији тренутно веома неповољна епидемиолошка ситуација јер се број особа заражених вирусом корона повећава из дана у дан и апелује на грађане да поштују препоручене епидемиолошке мјере, како би се успорио пренос инфекције у нашој заједници.

„У супротном, даље погоршавање епидемиолошке ситуације и пораст броја заражених особа, нажалост доводи и до нових смртних исхода, као и до успоравања процеса имунизације који је започео, а  који нам  је дуго очекивано „оружје“ у борби против вируса корона“, истиче др Краљ.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: