Saopštenje iz Sportsko ribolovnog društva ''Trebinje'' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Saopštenje iz Sportsko ribolovnog društva ''Trebinje''

Izvor: Sportsko ribolovno društvo Trebinje | Datum:17.03.2021.

Sportsko ribolovno društvo Trebinje, obavještava sve svoje članove kao i sve zainteresovane da je počela prodaja godišnjih dozvola za sportski ribolov koje je odobrilo Ministarstvo poljoprivrede,vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Cijene dozvola prema standardima resornog ministarstva su ostale na prošlogodišnjem nivou. Iz SRD Trebinje saopštavaju da se dozvole mogu regulisati svakim radnim danom u prostorijama društva na adresi Kosovska broj 2.

Pravo na ribolov imaju sportski riblovci sa uredno regulisanom dozvolom za 2021 godinu.

Angažmanom i finansijskom podrškom Hidroelektrana na Trebišnjici i njihovog ribogojilišta na Mirotinju u vode kojima društvo gazduje u prošloj godini ubačeno je 800.000 komada mlađi potočne i kalifornijske pastrmke. Ta činjenica kao i 520 naših članova obavezuje naše društvo i ribočuvarsku službu da obezbjedi uslove za fer , iskonski i sportski ribolov.

Do otvaranja sezone  01.04.2021.godine pojačaćemo aktivnosti , nadzor i kontrolu nad vodama kojima gazdujemo.

Takođe , napominjemo da smo za Bilećko jezero osnovali radnu grupu koju čine društva iz Trebinja , Bileće i Nikšića , s ciljem suzbijanja nelegalnog izlova ribe od strane ribokradica i devastatora jezera primjećenih u posljednje vrijeme.

Radna grupa svoje aktivnosti će preduzeti u skladu sa akcionim planom u kojem su definisane mjere aktivnosti , nosici aktivnosti i rok realizacije na navedenim aktivnostima sve u cilju obezbjeđivanja što boljih uslova za razvoj sportskog ribolova na pomenutim vodama.

BISTRO u 2021.godini želi Sportsko ribolovno društvo ''Trebinje''.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: