СРД Требиње: Почела продаја годишњих дозвола за спортски риболов (ВИДЕО) | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

СРД Требиње: Почела продаја годишњих дозвола за спортски риболов (ВИДЕО)

Извор: Херцег ТВ | Датум:17.03.2021.

Спортско риболовно друштво Требиње, обавјештава све своје чланове као и све заинтересоване да је почела продаја годишњих дозвола за спортски риболов које је одобрило Министарство пољопривреде,водопривреде и шумарства Републике Српске.

 

Цијене дозвола према стандардима ресорног министарства су остале на прошлогодишњем нивоу. Из СРД Требиње саопштавају да се дозволе могу регулисати сваким радним даном у просторијама друштва на адреси Косовска број 2.

Право на риболов имају спортски рибловци са уредно регулисаном дозволом за 2021 годину.

Ангажманом и финансијском подршком Хидроелектрана на Требишњици и њиховог рибогојилишта на Миротињу у воде којима друштво газдује у прошлој години убачено је 800.000 комада млађи поточне и калифорнијске пастрмке. Та чињеница као и 520 наших чланова обавезује наше друштво и рибочуварску службу да обезбједи услове за фер , исконски и спортски риболов.

До отварања сезоне 01.04.2021.године појачаћемо активности , надзор и контролу над водама којима газдујемо.

Такође , напомињемо да смо за Билећко језеро основали радну групу коју чине друштва из Требиња , Билеће и Никшића , с циљем сузбијања нелегалног излова рибе од стране рибокрадица и девастатора језера примјећених у послједње вријеме.

Радна група своје активности ће предузети у складу са акционим планом у којем су дефинисане мјере активности , носици активности и рок реализације на наведеним активностима све у циљу обезбјеђивања што бољих услова за развој спортског риболова на поменутим водама.

БИСТРО у 2021.години жели Спортско риболовно друштво ''Требиње''.

 


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: