Ugostiteljima neprihvatljive restriktivnije mjere | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ugostiteljima neprihvatljive restriktivnije mjere

Izvor: RTRS | Datum:18.03.2021.

Udruženje poslodavaca turizma i ugostiteljstva - Horeka i Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske smatra neprihvatljivim donošenje restriktivnijih epidemioloških mjera koje bi se odnosile na sektor ugostiteljstva i turizma, odnosno skraćenje radnog vremena ili zabranu rada ugostiteljskih objekata i hotela.
 

To bi, kažu, značilo otpuštanje od 1.000 do 2.000 radnika i gašenje velikog broja poslovnih subjekata.

Ako budu uvedene restriktivnije mjere tražiće novčanu nadoknadu za gubitke u poslovanju koji budu nastali.

 
 
Predsjednik Udruženja Horeka Dalibor Šajić rekao je da bi pooštravanjem mjera u Srpskoj bili neodrživi uslovi za rad i ostvarivanje prihoda, što bi veoma ugrozilo solventnost i likvidnost, kao i radna mjesta u ovom sektoru.

On je ukazao da će se bilo kakvim pooštravanjem mjera - skraćivanjem radnog vremena ili zatvaranjem ugostiteljskih objekata, doći u situaciju da neće moći da budu plaćane ni primarne obaveze.

- Mjere se trebaju poštovati, ali je nama važno da se propisanim mjerama ne ugrožava rad ugostiteljskih objekata. Moramo zato naći zajednički jezik sa institucijama Republike Srpske - rekao je Šajić.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: