Скоро сваки дан у фебруару од Требињаца одузимана дрога | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Скоро сваки дан у фебруару од Требињаца одузимана дрога

Извор: Hercegovina press | Датум:18.03.2021.

Начелник ПУ Требиње, Синиша Лакета стање безбједности у мјесецу фебруару оцјенио је као „задовољавајуће“. Лакета је истакао рад полицијских службеника у области злоупотребе опојних дрога с обзиром да је у фебруару евидентирано 20 прекршаја, што је за 300% више у односу на упредни период. Такође, је још једном апеловао на све да поштују епидемиолошке мјере с обзиром да се епидемиолошка ситуација у источној Херцеговини погоршала у последњих 10-ак дана.


Начелник Сектора полиције Петар Козјак истакао је да је у фебруару 2021. године, евидентирано 29 случајева нарушавања јавног реда и мира за која је пријављен 41 починилац. У евидентираних 29 случајева нарушавања јавног реда и мира забиљежено је укупно 39 прекршаја. У овом периоду полицијски службеници су предузели низ мјера и радњи с којима је контролисано спровођење наложених епидемиолошких мјера од стране Републичког штаба за ванредне ситуације, због чега је и број нарушавања јавног реда и мира у благом порасту. Број саобраћајних незгода је у паду за 21,9%. Као ни прошле године у фебруару, тако ни ове није било саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима. Евидентирана је једна незгода са тешко повријеђеним лицима, што је мање за 75% у односу на упоредни период. Тренутно је у току локална акција с акцентом на контролу употребе безбједносних појасева, сигурносних сједалица за дјецу, употребе мобилних телефона у току вожње, као и коришћење заштитне опреме возача и сувозача мотоцикла.
Начелник Сектора криминалистичке полиције, Велибор Вукоје је рекао да је број евидентираних кривичних дјела је 17, што је мање за 5,6% у односу на фебруар 2020. године. Евидентирано је 16 кривичних дјела из области општег криминалитета и једно кривично дјело из области привредног криминалитета. По познатом починиоцу пријављено је 11 дјела, док је по непознатом починиоцу пријављено шест, од којих су четири расвјетљена. Као „свјеж чин“ евидентирана су четири кривична дјела, гдје је евидентиран пораст од 100% у односу на фебруар 2020. године.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: