Лазански одликован у Москви | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Лазански одликован у Москви

Извор: РТРС | Датум:18.03.2021.

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански одликован је у Москви Орденом за борбу против вируса корона.



Српски амбасадор је одликован као први страни амбасадор у Москви који је заједно са особљем амбасаде вакцинисан руском вакцином Спутњик.

Орден Лазанском у амбасади Србије уручио је предсједник Савјета Асоцијације руских дипломата Игор Халевински.

- Ово је необично одликовање, али то схватам и као признање колективу амбасаде Србије, јер је имало и има повјерења у руску науку. У другом кругу вакцинације вакцинисаће се и они службеници амбасаде и чланови њихових породица који нису стигли у првом таласу, а све се то обавља у организацији државног протокола Министарства спољних послова Русије - рекао је Лазански за Спутњик.

Лазански је више пута рекао да се вакцинисао руском вакцином зато што је "непобједива", јер се том вакцином, како је навео, вакцинише и руска армија.

- До сада је вакцинисано око 400.000 припадника руских Оружаних снага, а како је историја показала да је руска армија непобједива, то је онда и руска вакцина непобједива - нагласио је Лазански.

Српске дипломате, на челу са амбасадором Лазанским, ревакцинисале су се у Москви 2. марта и сви се осјећају добро.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: