Privredna komora: Podrška mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Privredna komora: Podrška mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije

Izvor: RTRS | Datum:21.03.2021.

Privredna komora Republike Srpske podržala je današnje odluke Republičkog štaba za vanredne situacije, te izrazila zabrinutost zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Srpskoj koja se negativno odražava i na poslovanje privrednih društava, jer je zbog izolacije sve većeg broja radnika dovedeno u pitanje i održavanje poslovnih procesa.
 

- Iako svjesni svih problema sa kojima će se suočiti privredni subjekti koji su današnjim odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije zatvoreni u narednih sedam dana, Komora podržava mjere nadležnih s ciljem zaustavljanja broja oboljelih - navodi se u saopštenju Privredne komore Srpske.

U saopštenju je izraženo i očekivanje da će, kao i do sada, nadležni u saradnji sa Komorom definisati mjere podrške, da bi se zajednički našao način za pomoć privrednim subjektima kojima je zabranjen rad.

- Cilj svih dosadašnjih mjera Privredne komore Republike Srpske na suzbijanju posljedica prouzrokovanih pandemijom virusa korona bio je da sačuvamo preduzeća i broj radnika, u čemu smo, zahvaljujući razumijevanju i podršci Vlade Republike Srpske, i uspjeli - ističe se u saopštenju.

Štab za vanredne situacije Republike Srpske donio je danas novi set mjera koje će biti na snazi sedam dana.

Zabranjen je rad ugostiteljskim objektima, obavljanje uslužnih djelatnosti /frizerski i kozmetički saloni/, skijalištima, trgovačkim centrima, bazeni, velnes centri, ustanove kulture - pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije i slično.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: