Zabrinjavajuća epidemiološka situacija u Gacku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zabrinjavajuća epidemiološka situacija u Gacku

Izvor: Hercegovina press | Datum:23.03.2021.

Posljednjih dana se bilježi porast broja zaraženih, testiranih kao i lica koja su pod temperaturom, konstatovano je na održanom sastanku Stručno-operativnog tima opštine Gacko.

Kako je potvrdila direktor Doma zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“, Nevena Miljković – Mandić situacija je složena, a medicinski radnici su umorni. „U zadnjih pet dana 31 osoba je testirana, od toga su 22 pozitivne. Čekaju se rezultati za 29 lica koja su sinoć testirana. Hospitalizovana su još 3 pacijenta, a smještaj u bolnicu je jako teško organizovati“, istakla je Miljković Mandić.

Stručno-operativni tim je na sednici doneo i sljedeće zaključke:

Sve mjere propisane Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije od 21. 03. da se dosledno primijenjuju;
Pojačan rad inspekcijskih organa i pripadnika MUP-a nastaviti i u narednom periodu;
Ugostiteljski objekti koji vrše usluge hrane i pića mogu vršiti usluge dostave, kao i šaltersku prodaju bez mogućnosti konzumiranja unutar i ispred objekta u vremenu od 06 do 21 čas.
Zbog trenutne epidemiološke situacije apeluje se na građane da na saučešće ne odlaze porodično, a da se sahrane obavljaju u prisustvu što manjeg broja lica;
Apeluje se na sve privredne subjekte i građane da se pridržavaju mjera propisanih Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije;
Nepoštovanje mjera propisanih Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije biće sankcionisano u skladu sa zakonom o zaštiti i spasavanju stanovništva od zaraznih bolesti i Zakonom o javnom redu i miru.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: