Osam novih poštanskih markica sa likovima glumačkih legendi | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Osam novih poštanskih markica sa likovima glumačkih legendi

Izvor: RTRS | Datum:27.03.2021.

Preduzeće "Pošta Srbije" je uoči Svjetskog dana pozorišta - 27. marta, u opticaj pustile osam novih poštanskih markica na kojim se nalaze portreti legendi srpskog glumišta - Milena Dravić, Mihailo Janketić, Marko Nikolić, Ljiljana Krstić, Tatjana Lukjanova, Radmila Andrić, Miodrag Radovanović Mrgud i Predrag Ejdusa.
 

Vršilac dužnosti direktora "Pošta Srbije" Zoran Đorđević je tim povodom članovima porodica i nasljednicima glumačkih velikana u PTT muzeju uručio ovo novo filatelističko izdanje "Velikani srpskog glumišta", saopšteno je iz "Pošte".

- Poštanska marka kao jedan od simbola nacionalne kulture govori o vrijednostima, nasljeđu i idejama jednog društva. Kako marke ostaju zanavijek, poput umjetničkih dostignuća i dela naših glumačkih velikana, one će čuvati uspomenu na njih i za buduće generacije - rekao je Đorđević, prenosi Tanjug.

Autor markica je slikar Marina Kalezić, dok je stručnu saradnju u realizaciji obezbijedilo Udruženje dramskih umetnika Srbije.

Do sada su na poštanskim markama u ukupno devet izdanja 72 marke posvećene glumačkim velikanima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: