Dom zdravlja u Bileći prešao u kovid režim | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Dom zdravlja u Bileći prešao u kovid režim

Izvor: NEZAVISNE | Datum:29.03.2021.

Dom zdravlja "Sveti Luka" u Bileći od danas je prešao u kovid režim zbog povećanog broja zaraženih, saopšteno je iz te zdravstvene ustanove.

Zbog povećanog broja zaraženih i pacijenata sa simptomima virusa korona, lijevo krilo Doma zdravlja radi u kovid režimu, dok desno krilo Hitne pomoći nastavlja sa normalnim radom.

"Cilj je da razdvojimo pacijente koji imaju virus i simptome od pacijenata koji dolaze zbog drugih potreba u zdravstvenu ustanovu", rekao je direktor Doma zdravlja "Sveti Luka" Slavko Boljanović.

On je istakao da se pacijentima kojima je potreban recept za terapiju preporučuje da to zatraže telefonskim putem.

"U Dom zdravlja u Bileći je stigao i frižider koji je neophodan za skladištenje vakcina", rekao je Boljanović i dodao da je poručeno oko 600 doza vakcina.

Iz Doma zdravlja obavještavaju stanovništvo da se pregled pacijenata sa temperaturom u prvoj smjeni vrši od 8.00 do 11.00 časova, a u drugoj od 15.00 do 17.00 časova.

Laboratorijski nalazi za pacijente bez temperature se uzimaju od 7.00 do 8.00 časova, a nalazi pacijenata sa temperaturom od 8.00 do 10.00 časova u laboratoriji Doma zdravlja.

Prema posljednjem izvještaju od 26. marta, kod 12 lica iz Bileće utvrđeno je prisustvo virusa korona, a aktivno je zaraženo 131 lice.

Iz Doma zdravlja apeluju na građane Bileće da poštuju epidemiološke mjere i budu odgovorni i prema sebi i prema drugima.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: