У Хрватску од сада и са потврдом да сте преболовали корону | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

У Хрватску од сада и са потврдом да сте преболовали корону

Извор: RTRS | Датум:31.03.2021.

Од 1. априла у Хрватској на снагу ступају нове мјере, а једна се односи на прелазак границе, што позитивно утиче и на грађане БиХ.
 
Нова правила за прелазак хрватске границе се односе на улазак особа са негативним PCR и са неким другим антигенским тестом и улазак особа које су већ преболовале вирус корона.

До доношења ових мјера важио је само PCR тест, међутим од сада ће, баш као и у Европској унији, бити признати и антигенски тестови, преноси Кликс.

У Хрватску ће се од сада моћи, осим са негативним PCR тестом, и са потврдом о вакцинисању или потврдом о пребољеном  вирусу корона у посљедњих шест мјесеци.

- Уређен је прелазак границе због туризма - рекао је Давор Божиновић.

Додао је да негативан тест нити потврду о преболијевању вируса не морају имати дјеца до седам година старости која прелазе границу са родитељима или старатељима.

Ова одлука ће се почети примијењивати већ од сутра, то јесте од вечерас у поноћ, а у питању је регулатива коју планира усвојиту и Европска унија.

Оваква правила би, на граници, требало да остану кроз цијело љето.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: