Iguman Sava: Laži i uvrede na moj račun u prištinskim medijima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Iguman Sava: Laži i uvrede na moj račun u prištinskim medijima

Izvor: RTRS | Datum:11.04.2021.

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić nazvao je lažima i uvredama optužbe za ratne zločine koje su iznesene na njegov račun u pojedinim prištinskim medijima.
 

- Povodom laži i uvreda na moj račun u nekim kosovskim medijima, mogu samo da odgovorim riječima Gospodnjim: "Blaženi ste kada vas sramote i progone i lažući govore protiv vas svakojake rđave riječi, zbog mene. Radujte se i veselite se, jer je velika plata vaša na nebesima" - poručio je iguman Sava Janjić na Tviteru.

Savjet za zaštitu ljudskih prava i sloboda iz Prištine prethodno je zatražio istragu protiv igumana Janjića zbog navodnih ratnih zločina, prenio je portal Reporteri.

Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju odbacila je kao neosnovane optužbe na račun Janjića i ocijenila ih kao pokušaj kosovskih Albanaca da se prikrije istina o ugroženosti tog svetog mjesta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: