Vučić najavio ulaganja u Nevesinje i posjetu Hercegovini | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vučić najavio ulaganja u Nevesinje i posjetu Hercegovini

Izvor: hercegovinapress.com | Datum:22.04.2021.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uskoro će posjetiti Nevesinje kako bi se na licu mjesta uvjerili šta je to najpotrebnije ovoj opštini da bi se u budućnosti razvijala i napredovala.

Ovo je potvrdio Dodik nakon današnjeg sastanka sa Vučićem u Banja Luci rekavši da se Nevesinje našlo među četiri opštinama koje će dobiti pomoć Srbije u narednom periodu.

-Pokušat ćemo zajedno naći način da se one stabiliuzuju i konsoliduju i upute na put razvoja. U narednim sedmcama i mjesecima posjetit ćemo Nevesinje da vidimo šta je potrebno, reako je Dodik.



Vučić je rekao da će ulaganja biti milionska, ali da zna da je i to nedovoljno.



-Mnogo ćemo toga da uradimo. Od izgradnje lokalne infrastrukture, vodovoda, kanalizacije, izgradnje škola i vrtića. To će biti primjer onoga što možemo da uradimo za naš narod, poručio je Vučić.

Naglasio je da se razgovaralo i o aerodromu u Trebinju. Vrijednos toga projekta je od 80 do 100 miliona eura, a Srbija će uložiti više od 70 miliona eura.

-Mislimo da je to izuzetno važan strateški projekt za cijelu Hercegovin, čak i za Mostar i Stolac, rekao je Vučić dodajući da će pokušati donijeti veliku korist i RS-u i Srbiji kao vlasniku tog aerodroma.

Osim Nevesinja Srbija će u narednom periodu ulagati sredstva u Kostajnicu i Kozarsku Dubicu, te u Drvar.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: