Bileća dobija Parking servis – Načelnik tvrdi da će zaposliti boračke kategorije | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Bileća dobija Parking servis – Načelnik tvrdi da će zaposliti boračke kategorije

Izvor: hercegovinapress.com | Datum:24.04.2021.

Skupština opštine Bileća usvojila je danas odluku o osnivanju Javnog preduzeća „Parking servis“, te produžila mandate vršiocima dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja.


Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović rekao je novinarima da će Javno preduzeće „Parking servis“ biti organizovano u glavnoj bilećkoj ulici, te da će opština nastojati da ovdje budu zaposlene boračke kategorije.



Vujović smatra da imenovani vršioci dužnosti načelnika opštinskih odjeljenja ispunjavaju potrebne uslove, te da mladim ljudima treba dati šansu da rade.

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Bileća Ljubo Vuković rekao je novinarima da načelnici odjeljenja u skladu sa zakonom treba da imaju visoku stručnu spremu sa najmanje 240 bodova i pet godina radnog iskustva u struci, te da će zamoliti Upravnu inspekciju da utvrdi da li imenovani vršioci dužnosti ispunjavaju te uslove.

Opozicioni odbornici danas su iznijeli zamjerke na račun toga da imenovani vršioci dužnosti načelnika odjeljenja ne ispunjavaju zakonske uslove da bi bili imenovani na te funkcije.

Predsjednik Skupštine opštine Bileća Mato Vujović rekao je novinarima da je svjestan da odluka o osnivanju Javnog preduzeća „Parking servis“ nije popularna, ali da je ta odluka u opštem interesu opštine.

Vujović je dodao da će u narednom periodu biti donesen statut tog preduzeća i razrađena njegova ekonomska isplativost.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: