Republički štab : Nova otvaranja u Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Republički štab : Nova otvaranja u Srpskoj

Izvor: hercegovinapress | Datum:07.05.2021.

Republički štab za vanredne situacije održao je danas 85. sjednicu na kojoj je razmatrao epidemiološku situaciju u Republici Srpskoj, te donio Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u Republici Srpskoj.

U skladu sa povoljnijom epidemiološkom situacijom, od 10. 05. 2021. godine do 24. 05. 2021. godine, dozvoljava se rad bioskopa i bazena u Republici Srpskoj, uz strogo pridržavanje mjera propisanih od strane JZU „Institut za javno zdravstvo Republike Srpske“.

Takođe, od 10.05.2021. do 24.05.2021. godine dozvoljavaju se takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista u grupama do 30 lica, bez prisustva publike ili drugih lica koja nisu akreditovana od strane organizatora.

Ranije donesene mjere i dalje ostaju na snazi, u skladu sa predmetnim zaključkom.

Republički štab za vanredne situacije danas je usvojio zaključke o raspodjeli vakcina, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama.

Riječ je o raspodjeli 25.000 doza, komponente I Sputnik V vakcine i 49.300 doza SARS-CoV-2 Vaccine (Vero Cell), Inactivated or COVID-19 Vaccine (Vero Cell) vakcine proizvođača SinoPharm.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: