Za vakcinaciju se prijavilo oko 400 medijskih radnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Za vakcinaciju se prijavilo oko 400 medijskih radnika

Izvor: RTRS | Datum:11.05.2021.

Za vakcinaciju u Srpskoj dosad se prijavilo više od 400 medijskih radnika, a prijave su otvorene i danas, potvrđeno je u Udruženju novinara Republike Srpske, gdje su ocijenili da je interesovanje medijskih radnika za imunizaciju veliko.
 
Naime, medijski radnici, prema planu vakcinacije Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, spadaju u prioritetnu grupu građana za vakcinaciju, jer su, zbog prirode posla, često u kontaktu sa većim brojem osoba, zbog čega nerijetko rizikuju svoje zdravlje, ali i zdravlje svojih najbližih.

Vakcinacija medijskih radnika, zajedno sa prosvjetarima, te policijskim službenicima, spada u treću fazu vakcinacije u Srpskoj.

Branimir Đuričić, predsjednik Skupštine Udruženja novinara Republike Srpske, rekao je da još očekuju da im budu dostavljeni spiskovi zainteresovanih za vakcinaciju iz dva medija iz Srpske.

- Više od 40 medija, kako iz Republike Srpske, tako i medija iz FBiH koji imaju dopisnike u Srpskoj, prijavilo se za vakcinaciju - rekao je Đuričić za "Nezavisne".

Dodao je da imaju i jednu vrstu dopunskog spiska, kolega koji su zaposleni u medijskim kućama, ali, nažalost, trenutno ne spadaju u prioritetnu grupu.

- To su montažeri, lektori, producenti i slično, ali i oni su se upisali na dopunski spisak, tako da, kasnije, kada budu mogli da se vakcinišu, već imamo spisak njihovih imena - kazao je Đuričić.

Istakao je da će mogućnost da se medijski radnici prijave biti otvorena i danas.

U BiH su juče stigle nove doze vakcina protiv virusa korona, a riječ je o 43.000 doza fajzer vakcina iz Kovaks mehanizma i iz Mehanizma EU za zdravlje.

Kako je ranije najavljeno u Ministarstvu civilnih poslova BiH, 32.760 doza fajzera stiglo je iz Kovaks mehanizma, a 10.530 doza istog proizvođača iz Mehanizma EU za zdravlje.

Do kraja maja očekuje se isporuka 91.260 doza Fajzer vakcine kroz oba mehanizma, kao i 81.600 doza AstraZeneke kroz Kovaks mehanizam.

Vakcine su nakon carinjenje na aerodromu Sarajevo upućene u Mostar i Banjaluku.

Kada je riječ o isporukama iz EU, naredna je planirana 17. maja, a nakon toga očekuje se još jedna do kraja ovoga mjeseca.
 
VIJESTI IZ ISTE RUBRIKE


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: