Ove projekte u Gacku će podržati institucije Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ove projekte u Gacku će podržati institucije Republike Srpske

Izvor: hercegovinapress | Datum:13.05.2021.

Podrška u dogradnji objekta Dječijeg vrtića, izgradnja igrališta za djecu, te pomoć u realizaciji kapitalnih investicija važnih za Gacko, samo su neki od projekata koji su dogovoreni na današnjem sastanku načelnika opštine Gacko dr Ognjena Milinkovića i predsjednika Republike Srpske, Željke Cvijanović.

Kako se moglo čuti, danas su razmotreni konkretni vidovi pomoći od strane republičkih institucija, a bilo je riječi i o prethodnom stanju Opštine ali i opštinske administracije.

„Danas sam imao čast da ugostim predsjednika Republike Srpske, gospođu Željku Cvijanović. Dogovorili smo neke konkretne projekte u bliskoj budućnosti koji su važni za Gacko. U narednom periodu, dogovorili smo pomoć u dogradnji Dječijeg vrtića i neke kapitalne investicije, koje će predsjednica i Vlada u najskorijem periodu pomoći, na čemu smo naizmjerno zahvalni“, rekao je Milinković tokom izjave za medije.
Milinković je istakao da su danas dogovoreni i konkretni koraci oko budućih investicija, kao što su gorući infrastrukturni projekti – vodosnabdijevanje, kanalizacija i obilaznica oko grada, u čijoj realizaciji će značajno pomoći predsjednica i Vlada RS.

Predsjednik Republike iskazala je zadovoljstvo što nova lokalna vlast čvrsto želi da sarađuje sa Vladom i institucijama RS, što ranije, kako je rekla, nije bio slučaj.



„Raspoloženi smo da sarađujemo i velika je stvar da imalo tim u lokalnoj zajednici koji želi čvrsto da sarađuje sa Vladom RS i njenim institucijama, da bi se mogli realizovati projekti koji su važni za naše građane. Drago mi je što sam imala priliku da danas imamo jedan zaista konstruktivan sastanak sa načelnikom i njegovim saradnicima. Ima dosta posla u Gacku da se uradi. Nažalost, u posljednjem periodu nismo imali neki poseban nivo razumijevanja ili saradnje sa lokalnim vlastima. Ja prosto vjerujem da je ovo neko bolje vrijeme za lokalnu zajednicu i ljude koji žive ovdje“, rekla je Cvijanović.

Osim značaja Termoelektrane, kako za lokalnu zajednicu tako i privredu na republičkom nivou, Cvijanović je naglasila da postoji još mnogo toga što treba i da oživi i da se realizuje.



„Naravno, preduslov su određeni infrastrukturni projketi i srećna sam što sam danas imala priliku da vidim, kada je u pitanju putna komunikacija ili saobraćajna infrastruktura, da postoje određeni planovi odnosno i zahtjevi koji će ići prema Javnom preduzeću Putevi, ali isto tako i prema resornom ministarstvu u Vladi RS“, kazala je ona.

Kako je rečeno, iz Kabineta predsjednika Republike biće sufinansiran projekat dogradnje Dječijeg vrtića u Gacku.

„To će biti olakšica za sve roditelje, ali naravno da će to biti i olakšica da mališani prođu kroz sve ono što je neophodno i prije polaska u školu. Ono što je razočarenje, da u jednom ovakvom gradu nije bilo i nema igralište sa odgovarajućim sadržajima za djecu. Mnoge manje sredine sa mnogo manje resursa imaju itekako sadržaja za djecu. Ali, opština je evo krenula u realizaciju takvog projekta, i imaće naravno podršku i predsjednika Republike ali isto tako i drugih za koje procijenimo da se uključe u tu realizaciju. Podržavam načelnika koji je na sastanku iznio sve svoje planove, i rekla sam da će republičke institucije stajati apsolutno uz sve njegove planove za ovaj grad koji treba da bude lijep“, zaključila je Cvijanović.

Danas se obilježava i Dan vojske Republike Srpske, što je bila prilika da, u društvu načelnika opštine, obiđe Spomen sobu u Gacku i položi vijenac na centralno spomen obilježje „Kruna gatačkim junacima“, koje je posvećeno borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: