Promovisana nova klasa kadeta MUP-a Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Promovisana nova klasa kadeta MUP-a Srpske

Izvor: RTRS | Datum:13.05.2021.

U Policijskoj upravi Banjaluka danas su promovisani kadeti 22. klase Policijske akademije i 8. klase Specijalne antiterorističke jedinice koji su uspješno završili školovanje i 4. maja počeli pripravnički staž u ovoj upravi.
 
Direktor Policije Republike Srpske Siniša Kostrešević istakao je da je ova generacija kadeta, uprkos pandemiji virusa korona i specifičnim uslovima, uspješno završila školovanje.

- Pripravnički staž u policijskim upravama Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske započelo je 348 kadeta - 324 muškaraca i 24 žene, od kojih su 22 kadeta uspješno završila obuku na Policijskoj akademiji za Specijalnu antiterorističku jedinicu - rekao je novinarima Kostrešević.

 
Play Video
Načelnik Uprave za policijsku obuku MUP-a Srpske Mile Šikman naglasio je da policijska obuka ima tri faze.

- Prva faza se realizuje u Policijskoj akademiji gdje su imali više od 700 nastavnih časova. Sada su u drugoj fazi koja se odnosi na šestomjesečni pripravnički staž, a nakon toga će raditi na polaganju stručnog ispita - pojasnio je Šikman i podsjetio da MUP intenzivno podmlađuje policijski sastav.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: