Ključevi stanova ratnim vojnim invalidima iz Gacka | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ključevi stanova ratnim vojnim invalidima iz Gacka

Izvor: hercegovinapress.com | Datum:15.05.2021.

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković uručio je danas ključeve stanova za dva ratna vojna invalida čime je, kako je rekao, gotovo završen proces stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija u Gacku.

Ključevi od stanova, koje je opština Gacko u potpunosti finansirala u vrijednosti od oko 55.000 KM, uručeni su ratnim vojnim invalidima Anđelku Nikitoviću i Dragu Subotiću.

Opština Gacko saopštila je da je u skladu sa potrebama rješavanja stambenog pitanja porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, na inicijativu Boračke organizacije u prizemlju zgrade kod stare bolnice, dva poslovna prostora pretvorila u stambene jedinice, koje su danas useljene.

– Ova zgrada je uz pomoć Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite prije nekoliko godine bila završena, međutim ukazala se potreba za još dva stana i opština je krenula u realizaciju – rekao je Milinković.

On je ukazao da je bilo problema sa plaćanjem izvođaču radova, ali da je opština iznašla sredstva.

– I dočekali smo da naši borci konačno dobiju krov nad glavom – istakao je Milinković.

Nikitović, koji je poslije mnogo godina riješio stambeno pitanje, zahvalio je svima koji su mu pomogli i napomenuo da je tu inicijativu prije četiri godine pokrenula Boračka organizacija opštine Gacko.

– Zahvalnost dugujem predsjedniku Opštinske boračke organizacije Gacko Slavku Ateljeviću i tadašnjem predsjedniku Slobodanu Iliću, od kojih je inicijativa potekla. Naišli smo na razumijevanje opštine Gacko, a Skupština opštine je usvojila prijedlog o promjeni namjene poslovnog u stambeni prostor – istakao je Nikitović.

On je zahvalio i bivšem načelniku opštine Gacko Milanu Radmiloviću, kao i aktuelnom načelniku Milinkoviću.

Okolno uređenje zgrade je prioritet i nalazi se u planu kapitalnih ulaganja opštine Gacko za ovu godinu, a najavljeno je i da će prilazni put zgradi biti završen u ovoj građevinskoj sezoni.

Opština Gacko će, kako je poručeno, i dalje biti na raspolaganju boračkim kategorijama.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: