Uspješna saradnja Srpske i Srbije u oblasti pravosuđa | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uspješna saradnja Srpske i Srbije u oblasti pravosuđa

Izvor: RTRS | Datum:17.05.2021.

Ministar pravde Republike Srpske Anton Kasipović razgovarao je danas u Istočnom Sarajevu sa ministarkom pravde Srbije Majom Popović i ministarkom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Srbije Gordanom Čomić o oblasti pravosuđa te zaštiti ljudskih prava.
 

Ocijenjeno je da je dosadašanja dobra saradnja u oblasti pravosuđa bila uspješna kao i da postoji prostor za unapređenje zaštite ljudskih i manjinskih prava, te je u tom smislu, za naredni period, dogovorena realizacija zajedničkih projekata, kako bi se prenijelo znanje i iskustvo, saopšteno je iz Ministarstva pravde Republike Srpske.

Kasipović je rekao da je dogovorena realizacija projekata od zajedničkog interesa i intenziviranje saradnje.

- Postoji spremnost da se regulišu mnoga pitanja, od projekata do zakonodavstva, s obzirom na to da su mnogi zakoni koje imaju Republika Srpska i Srbija usklađeni i usaglašeni sa zakonodavstvom EU - rekao je on.

Kasipović je istakao da su dosadašnja saradnja i rezultati koji su postignuti osnova za buduću saradnju u interesu Republike Srpske i Republike Srbije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: