Višković: HE Buk Bijela - projekat koji povezuje i donosi prosperitet | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višković: HE Buk Bijela - projekat koji povezuje i donosi prosperitet

Izvor: RTRS | Datum:17.05.2021.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao da je gradnja Hidroelektrane Buk Bijela na Drini projekat koji znači život, povezivanje, opstanak i prosperitet.
 

- Ponosni smo što gradimo ovu hidroelektranu zajedno sa Srbijom, na veliko zadovoljstvo svih građana Republike Srpske i Srbije - poručio je premijer Srpske.

On je naglasio da osporavanja projekata poput ovog nemaju osnova jer je riječ o veoma značajnom poduhvatu.

- Drina nije ni ispred ni iza nas, ovo nije državna granica, ovo je isključiva nadležnost Republike Srpske - istakao je Višković.

 

On je naveo da jerok za gradnju HE Buk Bijela šest godina, ali da je cilj je da sve završeno u naredne četiri.

Istakao je da je današnji dan istorijski za sve stanovnika, Podrinja, cijele Srpske i Srbije, najavivši i druge zajedničke projekte.

- Projekat tri hidrocentrale nameće nam se kao obaveza za naredni period. Da radimo, gradimo, povezujemo - to je ono za ono što nam je narod dao mandat. Gradićemo i auto-put od Rače do Bijeljine, aerodrom Trebinje... - rekao je Višković.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: