PU Trebinje: Dučić pružao otpor, verbalno i fizički napao policajce na dužnosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

PU Trebinje: Dučić pružao otpor, verbalno i fizički napao policajce na dužnosti

Izvor: hercegovinapress.com | Datum:17.05.2021.

Iz trebinjske Policijske uprave naveli su danas da još uvijek nisu primili predstavku Trebinjca Marka Dučića zbog prekomjerne upotrebe sile policijskih službenika, ali će teške optužbe o bahatom ponašanju pojedinih policijskih službenika biti ispitani od strane unutrašnje kontrole.

U saopštenju PU Trebinje se navodi da je Jedinica žandarmerije PU Trebinje na Vaskrs veče, 2. maja oko 23.20 časova, pokušala da zaustavi automobil „Seat“, čiji vozač se, kako kažu, oglušio nas zank zaustavljanja.

„Nakon što vozač nije stao, policijski službenici su krenuli za njim sa uključenim rotacionim svjetlima na službenim vozilima. Putnički automobil marke marke ‘Seat’ sustignut je na parking prostoru u ulici Voja Koraća, kojom prilikom je utvrđeno da se u automobilu nalaze lica inicijala M.D. i M.Š. iz Trebinja. Prilikom kontrole, vozač automobila, lice inicijala M.D. je pružalo policijskim službenicima aktivni i pasivni otpor, tako što se držalo za upravljač automobila, verbalno je vrijeđalo policijske službenike i nogom udarilo jednog od policijskih službenika. Policijski službenici su otpor savladali upotrebom fizičke snage, nakon čega su ga upotrebom sredstava za vezivanje lišili slobode i sproveli u službene prostorije Policijske uprave Trebinje“, navodi se u saopštenju.



Iz policije navode da je Dučić odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo alkohola, droga i psihoaktivnih lijekova u organizmu, dok je kod njegovog suvozača, lica inicijala M.Š. utvrđena količina alkohola u organizmu iznosila 1,64 g/kg.

Iz policije navode da je protiv Marka Dučića u toku dokumentovanje izvještaja zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje“, a koji će biti podnesen Okružnom javnom tužilaštvu Trebinje.

Protiv lica inicijala M.Š. nadležnom Sudu biće podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja „Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“.

Trebinjac Marko Dučić i trebinjski advokat Zoran Ignjatić iznijeli su čitav niz teških optužbi na račun pojedinih pripadnika Policijske uprave Trebinje, koji su, zbog saobraćajnoj prekršaja, brutalno prebili Dučića, nanijeli mu teške tjelesne povrede, a prethodno ga vezali lisicama.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: