Višković: Najniža plata u Srpskoj 540 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Višković: Najniža plata u Srpskoj 540 KM

Izvor: RTRS | Datum:20.05.2021.

Vlada Republike Srpske donijela je odluku o povećanju najniže plate u Srpskoj na 540 maraka, rekao je na konferenciji za novinare nakon održane sjednice Vlade premijer Srpske Radovan Višković.
 

- U narednih sat ili dva zatražićemo posebnu sjednicu Narodne skupštine kako bi zakoni prošli proceduru do kraja maja i kako bi njihova primjena bila od 1. juna - istakao je Višković.

Dodao je da ima informaciju da će kolegijum Skupštine biti 24. maja.

- Kroz set zakona Vlada se odriče 70 miliona KM koji će biti pretočeni u povećanje plata u javnom i privatnom sektoru – rekao je Višković. 

Vlada Republike Srpske danas je razmatrala Zakon o platama zaposlenih u javnim ustanovama u oblasti zdravstva Republike Srpske, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u oblasti visokog obrazovanja i studentskog standarda, Zakon o izmjenama Zakona o platama zaposlenih u osnovnim i srednjim školama i đačkim domovima, Zakon o izmjeni Zakona o platama zaposlenih u oblasti kulture, kao i Zakon o platama zaposlenih u oblasti pravosuđa.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: