Što prije obezbijediti sredstva za put Foča-Šćepan Polje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Što prije obezbijediti sredstva za put Foča-Šćepan Polje

Izvor: RTRS | Datum:25.05.2021.

U Banjaluci je održan sastanak predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića i predsjednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića.
 

Višković je nakon sastanka rekao da je razgovarano o saradnji Republike Srpske i Crne Gore, unapređenju putne infrastrukture, energetskim potencijalima...

Premijer Srpske je istakao da je neophodno što prije obezbijediti finansijska sredstva za izgradnju puta Brod na Drini-Foča prema Šćepan Polju.

On je naveo da je Crna Gora više nego zainteresovana za gradnju putnih pravaca koji je povezuju sa Republikom Srpskom i BiH.

Višković je rekao i da će ukidanje naplate putarine na putu Trebinje-Herceg Novi, koje je nedavno usvojeno, značajno olakšati komunikaciju i protok ljudi.


Kada je riječ o energetici, Višković je istakao da Crna Gora i Republika Srpska značajan energetski potencijal koriste iz termoelektrana i da se moraju  što prije okrenuti obnovljivim izvorima energije.

- Formiraćemo stručne ekipe koje se raditi na finalizaciji svih naših dogovora u vezi sa ovim pitanjima - istakao je on i dodao da je razgovarano i o turističkim potencijalima.

Krivokapić je izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom Republici Srpskoj, ističući da između Crne Gore i Srpske nema nikakvih graničnih sporova.

On je rekao da Crna Gora i Republika Srpska imaju velike energetske potencijale.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: