Laptop računari za 19 centara za socijalni rad u Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Laptop računari za 19 centara za socijalni rad u Srpskoj

Izvor: RTRS | Datum:28.05.2021.

Predstavnicima 19 centara za socijalni rad u Republici Srpskoj uručeni su danas u Administrativnom centru Vlade Republike Srpske u Banjaluci laptop računari za unapređenje njihovog rada, saopšteno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade Srpske


 
Ovi laptop računari su obezbijeđeni u sklopu projekta "Jačanje sistema socijalnih usluga u BiH", a koji realizuje predstavništvo humanitarne organizacije "SOS Dječija sela" u BiH uz podršku Vlade Njemačke, navodi se u saopštenju.

Računare je uručio vršilac dužnosti pomoćnika ministra u resoru za socijalnu, porodičnu i dječiju zaštitu u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Vladimir Makarić, s obzirom na to da je Ministarstvo jedan od partnera u ovom projektu, zajedno sa UNICEF-om.

Makarić je naveo da je dodjela računara jedna od aktivnosti za osnaživanje tehničkih kapaciteta centara za socijalni rad u Srpskoj, te da Ministarstvo podržava njihov rad i na druge načine, posebno osnaživanjem kapaciteta njihovih kadrova.

- Priliku smo iskoristili i da sa predstavnicima centara razgovaramo o njihovom radu u periodu pandemije virusa korona i izazovima sa kojima su se suočili, kao i da ih upoznamo sa planovima Ministarstva za rad u oblasti socijalne zaštite u narednom periodu, a što se prije svega odnosi na izradu strategije socijalne zaštite, osnivanje Zavoda za socijalnu zaštitu Republike Srpske, kao i unapređenje SOTAC elektronske baze podataka – ističe Makarić.

Laptop računari dodijeljeni su centrima za socijalni rad Srbac, Šipovo, Mrkonjić Grad, Kneževo, Ljubinje, Rudo, Vlasenica, Ribnik i Rogatica, Novi Grad, Kozarska Dubica, Foča, Pale, Srebrenica, Laktaši, Nevesinje, Kostajnica, Višegrad i Bileća.

Osnovna namjena biće upravo korištenje postojećeg Informacionog sistema socijalne zaštite (SOTAC).


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: