Nijedna komplikacija niti slučaj tromboze nakon ruske vakcine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nijedna komplikacija niti slučaj tromboze nakon ruske vakcine

Izvor: hercegovinapress.com | Datum:28.05.2021.

Vakcinacija ruskom vakcinom protiv virusa korona „sputnjik ve“ u Srbiji pokazala je koliko je ovaj preparat bezbjedan jer nije zabilježen nijedan slučaj komplikacija, saopšteno je iz Ruskog fonda za direktne investicije.

U tekstu se navodi da, prema zvaničnim podacima srpskih institucija, u Srbiji nije zabilježen nijedan slučaj komplikacija nakon vakcinacije ruskom vakcinom niti ijedan slučaj tromboze.

„Upotreba ruske vakcine doprinijela je da Srbija postane jedan od lidera kada je riječ o vakcinaciji građana među svim evropskim zemljama. Srbija je objema dozama vakcinisala više od četvrtine stanovništva, 28 odsto, što je dva puta više nego što je to slučaj u Evropi, 14 odsto“, navodi se u saopštenju.

U tekstu se ocjenjuje da „političke predrasude nisu uticale na slobodu izbora vakcina protiv virusa korona prilikom formiranja nacionalnog portfelja preparata za imunizaciju u Srbiji“, prenosi „Sputnjik“.

„Ovo je još jedna potvrda visokih pokazatelja `sputnjika ve` budući da je Srbija postala jedan od lidera u Evropi po pitanju vakcinacije. Cijenimo partnerstvo sa Srbijom i spremni smo da isporučujemo našu vakcinu i drugim zemljama kako bi i one bile u stanju da obezbijede zdravstvenu zaštitu svojih građana“, ističu iz Ruskog fonda za direktne investicije.

Agencije


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: