Domu zdravlja u Gacku novčana pomoć od Ministarstva zdravlja Republike Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Domu zdravlja u Gacku novčana pomoć od Ministarstva zdravlja Republike Srpske

Izvor: hercegovinapress | Datum:02.06.2021.

Ministarstvo zdravlja Republike Srpske uputiće Domu zdravlja u Gacku novčanu pomoć u iznosu od 87.000 KM za rješavanje statusa četvoro radnika koji su u ispunili uslov za odlazak u penziju, potvrdio je načelnik opštine Ognjen Milinković.

Milinković je napomnuo da je Dom zdravlja naslijedio značajne dugove iz prethodnog perioda, te podsjetio da su tokom nedavne posjete Gacku predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik obećali pomoć zdravstvenom sektoru.

“Pomoć očekujemo da stigne ove sedmice”, kaže Milinković.



Govoreći o procesu vakcinacije u Gacku, Milinković je rekao da se ona odvija po planu i da je do sada vakcinisano oko 600 lica.

Direktor Doma zdrvalja u Gacku Nevena Miljković – Mandić napominje da je, što se tiče prioritetne grupe u koju spadaju stariji od 65 godina i hronični bolesnici, na čekanju još 168 osoba koje trebaju da prime vakcinu.

Ističe da Dom zdravlja raspolažu sa određenim količinama ruske i kineske vakcine, ali da postoje naznake da će stići još 150 fajzer vakcina.

“Kada se završi vakcinacija prioritetne grupe, počinje vakcinacija mlađe grupe sugrađana”, poručuje direktorica Doma zdravlja i napominje da je epidemiološka situacija u ovoj opštini značajno povoljnija u odnosu na mart i april.

Radio Gacko

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: