Nagrađeni najbolji bilećki učenici | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nagrađeni najbolji bilećki učenici

Izvor: Radio Bileća | Datum:08.06.2021.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović organizovao je prijem za najbolje učenike iz Bileće.


Danica Radmilović i Miloš Milićević, učenici generacije u dvije Osnovne škole dobili su laptope, dok je najbolja učenica u Srednjoškolskom centru, Julija Kureš dobila novčanu nagradu.
„Ova nagrada nam mnogo znači. Znači nam da neko cijeni naš trud i rad i to je sigurno i dobra poruka drugim generacijama koje dolaze. Danas se znanje sve manje cijeni, ali ja znam da će se sve ovo jednom isplatiti“, kaže Julija Kureš, učenica generacije u Srednjoškolskom centru „Golub Kureš“.
Julija je poručila svim svršenim osnovcima da srednja škola zahtijeva redovno učenje, ali da pored toga ne smiju zapostavljati društveni život, jer su prijatelji ono najljepše što se ponese iz školskih klupa.
„Najboljim osnovcima preporučujem da upišu Gimnaziju, jer ona daje jedno opšte znanje i poslije imaju mogućnost da izaberu fakultet koji žele, posebno ako već nisu sigurni kojim putem žele da krenu“, kaže Julija.
Načelnik opštine Veselin Vujović učenicima je poželio uspješan nastavak školovanja, ali i svako dobro i njima i njihovim roditeljima.
„Naša omladina je jako bistra i vrijedna i gdje god da odu postižu odlične rezultate. Na našu veliku žalost ova sredina posljednjih godina ne može da im obezbijedi radna mijesta i oni se ne vraćaju u svoj grad. Veliki je problem što naša školovana omladina koja treba da nosi razvoj ovog kraja ostaje u gradovima u kojima i završi fakultet“, kaže načelnik opštine Veselin Vujović.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: