Sujeta i lični animozitet narodnog tribuna Nebojše Vukanovića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sujeta i lični animozitet narodnog tribuna Nebojše Vukanovića

Izvor: https://www.atvbl.com/ | Datum:15.06.2021.

Načelnik opštine Sokolac Milovan Bjelica kaže da svako malo Nebojša Vukanović, zbog sujete i ličnih animoziteta, narušava jedinstvo i jasno pokazuje političku nezrelost.
"Nikako da se iz narodnog tribuna, što nesumnjivo jeste, razvije u nekoga ko prihvata odgovornost i shvata važnost saradnje, razgovora i institucionalne borbe za svoje stavove i ideje", ocijenio je Bjelica u autorskom tekstu objavljeno na sajtu opštine Sokolac.

On je naveo i da Vukanović sve vrijeme priča o drugima kao nečijim ljudima, "ubačenim elementima", te da su sve to jasni pokazatelji političke nezrelosti i nedostatka spremnosti da se preuzme politička funkcija.

Prema njegovim riječima, oni koji u politiku unose više strasti nego racionalnosti ne shvataju da bez prve nema druge saradnje, odnosno nema saradnje sa fondovima bez resornih ministarstava.

Bjelica se pita i o kakvim promjenama se može govoriti ako Vukanović "sutra postane predsjednik ili gradonačelnik, pa odbije da se sastane sa nekim iz SNSD-a".

On je upitao i kako pričati o institucijama, govoriti da su uništene i urušene, pa ih dodatno urušavati i igrati na ruševinama ili kako vjerovati priči o pomirenju i o odnosima i suživotu Srba i Bošnjaka, a kopati ponore mržnje prema sunarodnicima koji su u drugačijim političkim opcijama.

"Šta ima veću težinu i ko je na fonu saradnje, tolerancije i uvažavanja, to što ja mogu u svaku medijsku kuću u Republici Srpskoj, a i u Federaciji BiH, ili to što neko može samo na federalne medije", upitao je, između ostalog, Bjelica.

On je ukazao i da revanšizam nije odlika demokratskih društava, te je postavio pitanje kako će se Vukanović, ali i predsjednik SDS-a Mirko Šarović odnositi prema onima koji budu imali želju da iz vladajuće koalicije pređu u SDS ili PDP. Postavio je i pitanje kako Vukanović objašnjava promjenu sopstvenog stava o Nenadu Nešiću?

Bjelica pita i kako Vukanović objašnjava napade na njega, priču o tome da on nikada ne bi došao na sastanak kod njega. "Možda je tačnije da kaže - ne bi nikada više, jer je i te kako dolazio i tražio podršku", ističe Bjelica.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: