Milinković sutra sa Golićevom o kapitalnim investicijama u Gacku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Milinković sutra sa Golićevom o kapitalnim investicijama u Gacku

Izvor: hercegovinapress.com | Datum:15.06.2021.

Načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković rekao je da opština uskoro treba da usvoji Plan kapitalnih investicija za period od 2021. do 2023. godine, te da će sutra sa ministrom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenkom Golić, koja se boraviti u radnoj posjeti ovoj opštini, ragovarati o kapitalnim projektima koji počinju da se realizuju u Gacku.


On je rekao da je neophodno usaglasiti sa resornim ministarstvom regulacioni plan opštine, koji već postoji.Milinković je rekao Srni da će sa Golićevom razgovarati o stručnim pitanjima iz nadležnosti tog ministarstva koji se tiču projekata koji u narednom periodu treba da se realizuju u Gacku.

On je naveo da su izgradnja obilaznice oko Gacka, uređivanje centra grada, sređivanje pojedinih ulica, na čemu se već radi, završetak crkve, sportske dvorane, samo neki od najznačajnijih projekata koji će biti obuhvaćeni tim planom investicija.

„To su neki od ključnih projekata koje moramo da krenemo da realizujemo u narednom periodu, uz stručnu, ali i finanansijsku pomoć republičkih institucija“, istakao je Milinković.

Osim radnog sastanka sa Milinkovićem, Golićeva će obići i radove na energetskom utopljavanju zgrade Osnovne škole „Sveti Sava“ u Gacku, za šta je izdvojeno više od 560.000 KM.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: