Čista voda na kupalištima u Herceg Novom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Čista voda na kupalištima u Herceg Novom

Izvor: RTV HN | Foto: RTV HN | Datum:17.06.2021.

Rezultati analize kvaliteta morske vode za 110 lokacija, koju je Institut za biologiju mora sproveo u periodu od 8. do 11. juna ove godine, pokazali su da je na 87,3% lokacija morska voda bila odličnog kvaliteta, na 4,5% lokacija dobrog, dok je na 8,2% lokacija voda bila zadovoljavajućeg kvaliteta.

U Herceg Novom je uzorkovana voda na ukupno 21 lokaciji, od čega je na njih 15 ona bila odličnog, a na šest zadovoljavajućeg kvaliteta. U opštini Tivat na svih devet lokacija voda je bila odličnog kvaliteta, dok je na području opštine Kotor od ukupno 15 lokacija, voda bila odličnog kvaliteta na njih 10, dobrog na tri, a zadovoljavajućeg na dvije lokacije. U opštini Bar voda je bila odličnog kvaliteta na svih 15 lokacija, a od 32 lokacije u opštini Budva na 31 voda bila odličnog kvaliteta, a na jednoj dobrog. U opštini Ulcinj od ukupno 18 lokacija na kojima se realizuje Program praćenja sanitarnog kvaliteta morske vode, voda je bila odličnog kvaliteta na njih 16, dok je na po jednom kupalištu bila dobrog i zadovoljavajućeg kvaliteta.


Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima dobrog kvaliteta, odnosno da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: