Ноћни вукови традиционалну Видовданску вожњу започели из Козарске Дубице (ВИДЕО) | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Ноћни вукови традиционалну Видовданску вожњу започели из Козарске Дубице (ВИДЕО)

Извор: RTRS | Датум:27.06.2021.

Чланови Мото клуба Ноћни вукови почели су традиционалну Видовданску вожњу кроз Републику Српску. У Клековцима код Козарске Дубице, са њима се састао министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић. Младој Дубичанки Биљани Чекић, која је играла главну улогу у филму "Дара из Јасеновца", уручили су поклон карту за боравак у Москви.


 
Ноћни вукови уручили Биљани Чекић карту за МосквуФото: РТРС
Због епидемиолошке ситуације ове године у Видовданској вожњи, учествују само мотоциклисти из Српске, Србије и Црне Горе, без гостију из Русије и осталих земаља. Вожња је посвећена филмској "Дари из Јасеновца" Биљани Чекић, којој су уручили поклон - посјету и обилазак Москве.

- Одлучили смо да овогодишњу вожњу посветимо младој глумици Биљани Чекић јер је улогу одиграла феноменално и читав свијет је то видио. Ми смо дошли овдје да јој уручимо поклон ваучер на којем она може да одреди датум, а то је обилазак Москве, гдје ће је дочекати Ноћни вукови у Русији - рекао је Горан Тадић, предсједник Одјељења Ноћних вукова у Републици Српској.

Биљана Чекић изјавила је новинарима да је одушевљена поклоном Ноћних вукова, те да је одувијек жељела да посјети Москву.

Домаћин Ноћним вуковима био је министар рада и борачко-инвалидске заштите Душко Милуновић, који је почасни члан овог мото-клуба. Код спомен-обиљежја у Клековцима присуствовали су парастосу жртвама из Другог свјетског рата и Одбрамбено-ослободилачког рата.

Овдје у Каменици у Гуњевцима десио се страховит покољ на самом крају рата. У фебруару 1945. године 96 наших сународњака на звјерски начин овдје су побили, поклали и чак и живе запалили", рекао је Милуновић.

Он је истакао да "Ноћни вукови" наилазе на бројна оспоравања у Федерацији БиХ, од појединих федералних медија који су и њему постављали питања да ли се Ноћни вукови подржавају и на који начин.

- Ово је организација која његује хришћанске и православне вриједности. Желим да поставим питање коме то сметају људи који ништа друго не чине него воле своју слободу, свој народ и православну цркву? Подржавам њихов рад и настојање да ту своју идеју, односно основе православне традиције, прошире на православне народе који овдје живе - рекао је министар Милуновић.

Мотоциклисти су посјетили и Спомен-подручје “Доња Градина“, гдје су присуствовали историјском часу. Сутра ће учествовати на обиљежавању 29 година од Пробоја коридора у Дугој Њиви код Модриче.


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: