Na Jahorini održan Kviz znanja o ljekovitom bilju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na Jahorini održan Kviz znanja o ljekovitom bilju

Izvor: RTRS | Datum:09.07.2021.

Na Jahorini održan Kviz znanja o ljekovitom bilju. U finalu je učestvovalo šest osoba sa Daun sindromom, od ukupno 12 takmičara.

Pitanja su bila bazirana na osnovu stečenog znanja na edukaciji o ljekovitom bilju, pčelarstvu i voćarstvu.

Kviz je za osobe sa Daunovim sindromom organizovalo Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske.

Sponzor ovog kviza bila je odgajivačnica papagaja Banjaluka, koja je pripremila nagradu za pobjednika, papagaja Tigricu.

Pobjednik ovog kviza je Bojan Grubešić iz Banjaluke.

Polaznici edukacije na Jahorini, koji su bili takmičari ovog kviza, su iz Prijedora, Banjaluke, Laktaša i Kotor Varoši.

Daun sindrom centar Banjaluka u programu socijalne rehabilitacije osoba sa Daunovim sindromom na Jahorini sprovodi projekat "Osamostaljivanje i radno osposobljavanje".

Projekat se sprovodi u saradnji sa OC Jahorina i hotelom Vučko.

Sa ovim projektom osamostaljivanja, mjenjaju se stavovi porodice i kompletnog društva u odnosu na osobe sa Daunovim sindromom.

Iz Daun sindrom centra kažu da se velika pozitivna promjena osjeti kod osoba koje prolaze program socijalne rehabilitacije i radnog osposobljavanja, a ta pozitivna poromjena se prenosi na porodice osoba sa Daunovim sindromom.
 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: