Ove godine besplatni udžbenici za sve učenike od prvog do četvrtog razreda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ove godine besplatni udžbenici za sve učenike od prvog do četvrtog razreda

Izvor: herceg RTV | Datum:25.07.2021.

Vlada Srpske je na sjednici održanoj 22 jula. 2021. godine usvojila Informaciju o obezbjeđivanju besplatnih udžbenika za učenike osnovnih škola za školsku 2021/2022. godinu, na osnovu koje će za školsku 2021/2022. godinu biti obezbijeđeni besplatni udžbenici:
a) svim učenicima prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola,
b) učenicima osnovnih škola koji su pobjednici republičkog takmičenja,
v) učenicima od petog do devetog razreda koji su treće i naredno dijete po redu rođenja u porodici sa troje i više djece.


S tim u vezi, škole su obavezne da, pored spiskova kako je navedeno u dopisu 07.04/052-1666-3/21 od 14.6.2021. godine, naprave i spiskove svih učenika trećeg i četvrtog razreda, te da na osnovu istih JP Zavod za udžbenike i nastavna sredstva dostave potrebe za udžbenicima, dogovore načine i termine preuzimanja istih.
Škole će obavijestiti roditelje učenika trećeg i četvrtog razreda o navedenom, kao i da roditelji koji su već kupili udžbenike za treći i četvrti razred, mogu da izvrše povrat udžbenika u knjižare u kojima su nabavili iste.
Iz Ministarstva prosvjete i kulture obavještavaju da su u prethodnom periodu preduzeli određene mjere sa ciljem smanjenja težine đačkih torbi.Iz resornog ministarstva se sugeriše nastavnicima da ne zahtijevaju od učenika sveske debelih korica, da predlože roditeljima da kupuju đačke torbe koje imaju pojačano dno, ali su laganije, da učenici prate raspored časova, te nose udžbenike i pribor za predmete predviđene rasposredom časova.
Na osnovu ovih aktivnosti Ministarstvo nastoji da doprinese smanjenju težine đačkih torbi osnovaca, očuvanju zdravlja i smanjenju deformiteta kod učenika.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: