Obilježeno 145 godina od bitke na Vučijem dolu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obilježeno 145 godina od bitke na Vučijem dolu

Izvor: Herceg RTV | Datum:29.07.2021.

Danas, 29.07.2021. godine, obilježeno je 145 godina od bitke na Vučijem dolu, gdje je u Hramu Svetoga Sveštenomučenika Atinogena služena Sveta arhijererska liturgija koju je predvodio episkop buenosajreski i južnoamerički Kirilo uz sasluženje brojnog monaštva i sveštenstva iz Crne Gore kao i Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske.


Domaćin današnjeg obilježavanja bili su Radenko Koprivica, kao predstavnik Crkvenog odbora, zatim Miljan Aleksić i Željko Lučić, kao i ostali narod.
Poslije liturgije, sve prisutne je pozdravio i blagoslovio episkop Kirilo, a zatim i načelnik opštine Bileća Veselin Vujović.


U nastavku je nastupio kulturno-umjetnički program Udruženja ''Vojvoda Gligor Milićević'' iz Bileće, gdje su uz zvuke gusala sve prisutne pozdravili Branko Milićević, Dejan Milićević kao i ženska i muška pjevačka grupa ''Gligor Milićević'' i guslar iz Trebinja Risto Lučić, a nastupio je i čuveni epski pisac Božo Đuranović, a poslije svega, nastavljena je trpeza ljubavi uz pjesmu i razgovor.

 

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: