Požar povremeno zatvara put Trebinje-Ljubinje, u Bileći aktivna dva požara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Požar povremeno zatvara put Trebinje-Ljubinje, u Bileći aktivna dva požara

Izvor: Radio Trebinje | Datum:09.08.2021.

Požar koji je aktivan između ljubinjskih sela Obzir i Miljanovići ugrožava magistralni put Trebinje-Ljubinje, pa se saobraćaj na ovom putu povremeno zatvara, rekao je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Ljubinje Miodrag Ilić.

On je dodao da su na terenu pripadnici Policijske uprave Trebinje koji regulišu saobraćaj.

Ilić kaže da požar u ovom rejonu gase i kontrolišu ljubinjski i trebinjski vatrogasci.

On navodi da je požar aktivan u rejonu sela Pustipusi i kreće se prema selu Obzir, a vatrogasci, pripadnici Civilne zaštite, mještani i šumari pokušavaju da ga stave pod kontrolu.

Komandir trebinjske Teritorijalne vatrogasne jedinice Zdravko Kašiković rekao je Srni da su požari na području sela Kotezi i Brani Do pod kontrolom, a vatrogasci su na terenu.

U Bileći su aktivna dva požara u selima Davidovići i Mirlovići, a treći se bliži teritoriji bilećke opštine iz Crne Gore, rekao je Srni starješina Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Bileća Radomir Radmilović.

Radmilović je naveo da je u selu Davidovići požar blizu seoskih kuća, da su na terenu vatrogasci i mještani i te da se ne očekuje da će se vatra proširiti i ugroziti stambene objekte.

"U bilećkom selu Mirlovići požar je na nepristupačnom terenu i udaljen je od seoskih kuća, a taj požar se proširio iz Trebinja", rekao je Radmilović.

On je naveo da se požar koji je zahvatio pogranično crnogorsko selo Pilatovci širi prema teritoriji opštine Bileća, a bilećki vatrogasci su na terenu da se taj požar ne bi proširio na područje ove opštine.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: