Kusturić: Požar u Bileći još aktivan, ali ne predstavlja prijetnju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kusturić: Požar u Bileći još aktivan, ali ne predstavlja prijetnju

Izvor: RTRS | Datum:11.08.2021.

Direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske Boban Kusturić izjavio je Srni da su pojedinačni požari u rejonu Brani Do-Viduša u opštini Bileća još aktivni, ali ne predstavljaju prijetnju za ljude i objekte.

Kusturić je rekao da su pripadnici Helikopterskog servisa jutros u 5.30 časova započeli gašenje požara na ovom području.

- U toku ranih jutarnjih časova, pa do podneva izvršeno je 49 letova za potrebe izviđanja i gašenja iz vazduha, izbačeno je 45 tona vode i utrošeno tri časa naleta - naveo je Kusturić.

Prema njegovim riječima, gašenje iz vazduha je bilo prilično otežano zbog velike količine dima u vazduhu koji je uticao na smanjenje vidljivosti u rejonu gašenja.

- Zbog visoke temperature, gašenje iz vazduha je prekinuto do večernjih časova kada će, u koordinaciji sa vatrogasnim timovima biti odlučeno o daljem angažovanju Helikopterskog servisa - rekao je Kusturić.

Pripadnici Helikopterskog servisa juče u poslijepodnevnim časovima prebazirali su se iz Višegrada za Bileću kako bi nastavili operaciju gašenja požara na ovom požarištu jugozapadno-zapadno iznad magistralnog puta, dionica Bileća-Trebinje i u rejonu Manastira Dobrićevo.

Gašenje požara iz vazduha započelo je sinoć u 19.15 časova i za kratko vrijeme uspješno je ugašen dio požarne linije iznad magistralnog puta na pomenutoj dionici.

Tom prilikom, rekao je Kusturić, izbačeno je 12 tona vode i izvršeno 12 naleta.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: