Na području Bileće aktivna dva požara | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Na području Bileće aktivna dva požara

Izvor: Srna | Datum:15.08.2021.

Na području Bileće aktivna su dva požara, na planini Viduša i na lokalitetu Dlakoše, naseljena područja nisu ugrožena, a požarna linija stavlja se pod kontrolu, rekao je Srni komandir bilećke Teritorijalne vatrogasne jedinice Radomir Radmilović.

Radmilović je rekao da se požar u mjestu Dlakoše aktivirao danas oko 13.00 časova, a vatrogasci su odmah izašli na teren.

- Požarna linija kretala se kroz naseljeno područje. Uspjeli smo da zaustavimo širenje vatre - naveo je Radmilović.

On je dodao da bilećki vatrogasci za sutra pripremaju veliku akciju u kojoj će pokušati da zaustave širenje požara na planini Viduša.

- Širenje požara prema selu Mirilovići je zaustavljeno, ali je nama cilj da spasimo što veću površinu planine. Sutra ćemo organizovati akciju i pokušati da zaustavimo požarnu liniju na postojećim putnim komunikacijama - rekao je Radmilović.

U selu Orah nema aktivnih požara, ali mještani i dalje dežuraju i prate razvoj situacije.

Komandir trebinjske Teritorijalne vatrogasne jedinice Zdravko Kašiković rekao je Srni da su na području Trebinja aktivni požari u rejonu sela Vlaška i Morča, te da su vatrogasci na terenu i dežuraće noćas na požarištima i pratiti razvoj situacije.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: