Republički štab produžio postojeće mjere | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Republički štab produžio postojeće mjere

Izvor: RTRS | Datum:30.08.2021.

Republički štab za vanredne situacije zadužio je sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradske/opštinske štabove za vanredne situacije jedinica lokalnih samouprava u Republici Srpskoj, da u skladu sa epidemiološkom situacijom redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da ukoliko bude potrebno dostave prijedlog za obustavljanje nastave u školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.

Donesen je Zaključak o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane virusom korona u Republici Srpskoj, kojim je Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja.

Republički štab za vanredne situacije danas je prihvatio Informaciju o raspodjeli 29.250 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača Pfizer/BioNTech, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu vakcina zdravstvenim ustanovama širom Republike Srpske.

Na današnjoj sjednici, Republički štab za vanredne situacije donio je i Zaključak o donaciji lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama. Republički štab za vanredne situacije odobrava donaciju lične zaštitne opreme javnim zdravstvenim ustanovama u cilju zaštite zaposlenih i prevencije širenja, suzbijanja i otklanjanja virusa SARS-CoV-2.

Za realizaciju ovog zaključka zadužuje se Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: