Mitropolit Joanikije i Dodik se sastali u manastiru Ždrebaonik | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mitropolit Joanikije i Dodik se sastali u manastiru Ždrebaonik

Izvor: ATV | Datum:11.09.2021.

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije i Milorad Dodik, srpski član Predsjedništa stigli su na sastanak u manastir Ždrebaonik kod Danilovgrada, a tamo ih je dočekao vjerni narod, javlja novinar ATV-a sa mjesta događaja.

 

Kako javlja naš novinar, tokom ovog susreta, mitropolit Joanikije poklonio je Dodiku ikonu.

Manastir Ždrebaonik je manastir Srpske pravoslavne crkve koji se nalazi na lijevoj obali rijeke Zete u Sekulićima, nadomak Danilovgrada.

Posvećen je Svetom Arhangelu Mihailu i pripada Mitropoliji crnogorsko-primorskoj.

Podsjećamo, vladika Joanikije ustoličen je 5. septembra u Cetinjskom manastiru, a u tron mitropolita crnogorsko-primorskog uveo ga je Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Dodik je ranije danas rekao novinarima u Trebinju uoči sastanka sa Njegovim visokopreosveštenstvom mitropolitom crnogorsko-primorskim Joanikijem u Manastiru Ždrebaonik, da je mitropilit je divan čovjek i važan čovjek srpske pravoslavne vjere i Crkve.

"Dobio sam poziv da budem na ustoličenju, ali smo iz poznatih razloga odlučili svi mi da ne dolazimo da ne bude neka špekulacija kojoj su neki skloni", naglasio je Dodik.

On je dodao da mu je čast što će danas razgovarati sa mitropolitom Joanikijem.

"Odlazim u Manastir da popričamo o svemu, da vidimo šta mi možemo pomoći i da mu zahvalim za istrajnost, čovjeku koji nesumnjivo ostaje u okviru onoga što je srpska pravoslavna vjera i Crkva i to je sada najvažnije", rekao je Dodik.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: