Krivična prijava protiv Đukanovića za izazivanje mržnje | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Krivična prijava protiv Đukanovića za izazivanje mržnje

Izvor: RTRS | Datum:12.09.2021.

Advokat Zdravko Đukanović podnio je Višem državnom tužilaštvu u Podgorici krivičnu prijavu protiv predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića zbog izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje.
 

Đukanović, koji je branilac biznismena Duška Kneževića, naveo da je crnogorski predsjednik u intervju za Jutarnji list nazvao Srpsku pravoslavnu crkvu kvazivjerskom zajednicom, a predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je uporedio sa Hitlerom i optužio ga da želi Kosovo bez Albanaca i Crnu Goru bez Crnogoraca.

Ovakve netačne, ali opasne tvrdnje su, kako je navedeno, usmjerene na izazivanju mržnje i netrpeljivosti prema srpskom narodu, a imajući u vidu funkciju koju Đukanović obavlja kao predsjednik Crne Gore mogu imati nesagledive posljedice.

- Do sada je Đukanović više puta prijavljivan za kvalifikovani, teški oblik krivičnog djela izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, ali očigledno da je tužilaštvo u Crnoj Gori i dalje zarobljeno i da ne reaguje ili ne smije da reaguje protiv njega - naveo je Kneževićev advokat.

On očekuje da se Đukanović, za koga je pokrenut opoziv pred Skupštinom Crne Gore, sasluša pred nadležnim tužilaštvom, da se izjasni na sve bitne okolnosti ovog intervjua i da se protiv njega pokrene krivični postupak u kojem će biti kažnjen  po zakonu.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: