''Čast otadžbine'': Ukrasiti svaku kuću zastavom 15. septembra | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

''Čast otadžbine'': Ukrasiti svaku kuću zastavom 15. septembra

Izvor: RTRS | Datum:12.09.2021.

Udruženje "Čast otadžbine" pozvalo je da 15. septembra, na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave svaka srpska kuća u Republici Srpskoj bude ukrašena srpskom zastavom.
 

- Budimo saborni i jedinstveni oko naše zastave, pisma i vjere uz blagoslov našeg premudrog patrijarha Porfirija. Neka živi naša Srbija i Republika Srpska. Neka svoju slobodu ostvare i Srbi sa Kosova i Metohije i iz Crne Gore - poručilo je Udruženje u saopštenju.

U saopštenju se podsjeća da je juče u Beogradu održana svečanost povodom završetka školovanja mladih oficira Vojske Srbije.

- Pred besprekornim strojem mladih potporučnika i vrhovnim komandantom /predsjednika Srbije /Aleksandra Vučića, uz nalete borbenih aviona srpske avijacije, noproizvedeni oficiri, najbolji u rangu se obraćaju srpskom narodu uz kratke i jasne poruke koje pune srca svih Srba ma gdje bili. Poručuju da ih je okupila ljubav prema otadžbini i slobodi svog naroda kao i briga za budućnost svojih potomaka - navodi se u saopštenju.

Iz Udruženja ukazuju da njihove poruke oslikavaju stabilnost odbrane države Srbije i njenih naroda.

- Sve ono što vidjesmo na ovoj svečanosti dade nam pravo, da nam se javi želja da sve ovo gledamo u našoj Banjaluci i Republici Srpskoj. Slava Bogu, polako se vraća želja i nadamo se bržem povratku naše slavne vojske u našu vječnu Republiku Srpsku. Našu želju za povratkom vojske inspirišu istorijski događaji uz stradanje srpskog naroda tamo gdje nismo imali našu državu i našu vojsku - dodaje se u saopštenju.

Iz Udruženja "Čast otadžbine" ističu da tu njihovu želju "pojačavaju najnovije pretnje i ciljevi Bakira Izetbegovića, Željka Komšića, Bisere Turkovićev, svih političkih elita sarajevske čaršije i dijela međunarodne zajednice".

- Kao dar od Boga, u ovo smutno vrijeme, Srbi su za vladare dobili Aleksandra Vučića u Srbiji i Milorada Dodika u Republici Srpskoj, koji nas mudro i hrabro vode kroz teška iskušenja. Srpski narod se hrabro vraća svojim nacionalnim vrijednostima. Okupljamo se oko svoje vjere, svoje zastave, svog pisma i svoje istorije - naveli su iz Udruženja.

U saopštenju se ocjenjuje da je ovo "potrebno da bi sagledali svoju prošlost i da bi znali planirati svoju budućnost" i dodaje da je "u ovim teškim vremenima za srpski narod Vučić preporodio Srbiju po svim parametrima".

- Miroljubivo, mudro i čvrsto trasira njen put uz jasnu politiku, nezavisne i uspješne države. Na tom putu poštuje sve i svakoga uz ljubav i brigu za svoj narod i državu, a uz jasnu viziju, da je ekonomski uspjeh preduslov za sve ostalo - naglašavaju iz "Časti otadžbine".

U saopštenju se navodi da je Vučić stvorio Vojsku Srbije koja je jača nego ikada prije, da gradi puteve, brze pruge, fabrike, bolnice, gasovode, planira izgradnju hidroelektrana zajedno sa Republikom Srpskom i finansijski pomaže izgradnju auto-puteva kroz Republiku Srpsku.

- Sve to radi uz poštovanje rukovodstva i politike srpskog naroda u Republici Srpskoj. Srbi osjećaju optimizam kada vide Vučića i Dodika zajedno sa međusobnim uvažavanjem i bez sujete. Dodik u svojim istupima donosi hrabre odluke i stvara viziju slobodne i nezavisne Republike Srpske, ukoliko ne bude moguć dogovor sa ostala dva naroda u BiH - dodaje se u saopštenju.

Iz Udruženja "Čast otadžbine" navode da je Dodikova poruka o putu Republike Srpske "svima jasna i zato toliki napadi na njega i njegove stavove".

- Nedorasli, neiskusni, kukavice i samoljubivi političari, materijalisti i kalkulanti ne mogu prihvatiti njegove političke stavove. Dodik prepoznaje namjere svakog stranog sagovornika i prošao je mnoga politička iskušenja i predstavlja jednog od iskusnijih državnika u srpskom narodu - ukazuju iz "Časti otadžbine".

Iz tog udruženja napominju da se Dodik zalaže za mir i dogovor koji je definisan dejtonskim ugovorom.

- Da li je politički mudro pristati na dalje urušavanje Republike Srpske i njen konačan nestanak? Naravno da nije. Ima li iko u Republici Srpskoj da nije shvatio, da je urušavanje Republike Srpske, cilj fundamentaliste Bakira i njegovih srbomrzaca i satrapa? - pitaju iz "Časti otadžbine".

Iz Udruženja pitaju "koji je to Srbin koji bi pristao na ropstvo i obeščastio žrtve svoga naroda za slobodu".

- Koga predstavlja taj političar, koji kaže da ne bi pristao na avanturu u promociji samostalnosti Republike Srpske, u slučaju nemogućnosti dogovora? Ko mu daje pravo i hrabrost da izjavi, da srpski narod nije spreman da brani Republiku Srpsku, po svaku cijenu - upitali su iz Udruženja.

U saopštenju se naglašava da "taj piončić ne zna kako Srbi brane ono što im je sveto".

- /Mirka/ Šarovića i /Milan/ Radovića podsjećamo da je stranka koju vode bila državotvorna, a da je oni pretvaraju u kukavičku i vazalsku. Pitamo ih, da li im je malo, sve što im je omogućila Republika Srpska a po bilo kom osnovu. Ako ne shvatite naš savjet da po svaku cijenu čuvate Republiku Srpsku, sve ono što ste ostvarili u Srpskoj, preuzeće od vas age i begovi. Neka vam poruke sa promovisanja mladih potporučnika bude putokaz za povratak srpske vojske i promovisanje kadeta u Banjauci - poručili su iz Udruženja "Čast otadžbine".


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: