Jasenovac - Noćni vukovi Republike Srpske, Srbije i Crne Gore napravili špalir u čast patrijarha Porfirija | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Jasenovac - Noćni vukovi Republike Srpske, Srbije i Crne Gore napravili špalir u čast patrijarha Porfirija

Izvor: RTRS | Datum:13.09.2021.

Noćni vukovi Republike Srpske, Srbije i Crne Gore napravili su danas špalir kod humke u Spomen-području Jasenovac u čast patrijarha Porfirija.

 

Kod humke u Spomen-području Jasenovac obavljen je danas obred lomljenja slavskog kolača i osveštanja žita u spomen svih novomučenika jasenovačkih.

Centralna obilježavanje Svetih novomučenika jasenovačkih održana je u manastiru u Jasenovcu, gdje je Svetu arhijerejsku liturgiju služio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Nakon Svete arhijerejske, u kompleksu manastira položen je kamen temeljac za gumno, koje je kopija istog onog koje se nalazi ispred Cetinjskog manastira, kao spomen na liturgijsku i duhovnu vezu sa Crnom Gorom.

U porti je osveštan spomenik rusko-srpskom prijateljstvu koji je simbolika stradanja dva naroda u Drugom svjetskom ratu i potvrda njihove bratske veze.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: