Болница Требиње се огласила о кисеонику којим лијече пацијенте у овој установи | Херцег Телевизија Требиње

Друштво

Болница Требиње се огласила о кисеонику којим лијече пацијенте у овој установи

Извор: Hercegovina press | Датум:29.09.2021.

Општа Болница Требиње огласила се по питању кисеоника и оптужби на рачун ове установе да је набављала неадекватан кисеоник за лијечење пацијената, односно да кисеоник који се користи у индустрији и није медицински.

Општа Болница Требиње огласила се по питању кисеоника и оптужби на рачун ове установе да је набављала неадекватан кисеоник за лијечење пацијената, односно да кисеоник који се користи у индустрији и није медицински.

Ћелије мозга су најосјетљивије на недостатак кисеоника, те без њега одумиру за неколико минута.

Кисеоничну терапију је НЕОПХОДНО користити код људи са упалом плућа која је посљедица Ковида-19. Кисеоничком терапијом пацијент преко маске удише чист кисеоник, док код пацијената на респиратору помаже или ПОТПУНО ЗАМЈЕЊУЈЕ дисајну функцију.

Захваљујући ванредним напорима свих установа и ресорних институција у Републици Српској сва логистика, око набавке кисеоника, је организована тако да све здравствене установе на вријеме буду снабдјевене потребним, сертификованим количинама кисеоника, које су у овом тренутку пријеко потребне.

Кисеоник који се користи у свим здравственим установама у РС, па тако и у ЈЗУ Болница Требиње, није штетан по здравље, у складу је са свим потребним прописима, а исти се употребљава у свим болницама, како у региону тако и у цијелој Европи, те пацијенти и забринута родбина немају разлога за страх.

Није вријеме за неистините тврдње и инсинуације о његовој употреби у вријеме пандемије вируса корона, стварање којекаквих афера, ширење лажи, страха и панике међу грађанима Требиња и цијеле Републике Српске.

Није вријеме да одмажемо нашим љекарима и медицинском особљу који подносе огромну жртву спасавајући бројне животе, а кисеоник игра огромну улогу у томе јер само данас је 41 пацијенат на кисеоничној подршци, те без њега не би успјели да преживе.

А од почетка пандемије вируса Ковид-19 у нашој Установи, захваљујући употреби кисеоника, је успјешно излијечено на стотине наших суграђана, који су данас живи и здрави заједно са својим породицама.

До краја текуће седмице очекујемо долазак лабораторије за испитивање квалитете кисеоника, који је неупитан иза чега одговорно стојимо.

Вријеме је да стекнемо колективну свијест о значају заштите против вируса Ковид-19 и имунизацији као највећем достигнућу човјечанства и једином оружју у борби против вируса, а да политичка превирања и обрачун између добављача и произвођача кисеоника оставимо по страни.

Болница Требиње


Категорија: Друштво

Шта Ви мислите о овоме?

НАПОМЕНА: Садржај објављених коментара не представља ставове Херцег РТВ већ само аутора коментара! Молимо читаоце да се суздрже од вријеђања, псовања и вулгарног изражавања!

Најчитаније у овој категорији: