Uhapšena ''Vidovita Radenka'': Prevarom uzela skoro 810.000 KM | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uhapšena ''Vidovita Radenka'': Prevarom uzela skoro 810.000 KM

Izvor: RTRS | Datum:29.09.2021.

Zorica Damnjanović (64) iz Zemuna uhapšena je zbog sumnje da je lažno predstavljajući se i obećavajući da će izliječiti brojne bolesti od tri osobe uzela 809.616 KM.


 

Damnjanovićeva se u oglasima na televiziji predstavljala kao Baba Persida i Vidovita Radenka, te navodila da liječi brojne bolesti i skida crnu magiju. Sumnja se da je na ovaj način prevarila veliki broj građana, a za sada su otkrivena tri slučaja.

Još 2016. godine žena iz Doboja prijavila je da je njena kćerka pronašla oglas u kojem se navodi da baba Persida liječi nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu.

Nakon toga one su stupila u kontakt sa njom i više puta joj slali novac. "Baba Persida" je tražila da prodaju stan. Oštećena ju je poslušala i prodala stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 KM.

Prevarantkinja joj je rekla da zatim kupi crnu torbu da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedi po torbi.

Zatim joj je rekla da ode na autobusku stanicu u Doboju i torbu pošalje za Bijeljinu što je oštećena i učinila.

Godinu dana kasnije, policiji u Doboju je prijavljena još jedna prevara koju je počnila Damnjanovićeva, a u ovom slučaju uzela je skoro 760.000 KM.

Policiji je tada muškarac iz Dervente, a koji trenutno živi u Njemačkoj, rekao da ga je prevarila žena koja se predstavila kao Vidovita Radenka.

On je policiji ispričao da je na televiziji vidio oglas u kojem piše da Vidovita Radenka liječi razne bolesti. Htio je da se njegova supruga izliječi od karcinoma dojke, te je pozvao taj broj. Zatim je u više navrata autobusom toj ženi slao novac i zlatni nakit, sa odjevnim predmetima i hranom, kako bi ona navodno mogla da obavi obrede.

Treći slučaj je se desio nedavno u Derventi, kada je Damnjanovićeva uhapšena.

Oštećena je prijavila policiji u Oštroj Luci da je isto na televiziji vidjela oglas o skidanju crne magije i stupila u kontakt sa tom osobom. Ta žena joj je rekla da u torbu spakuje odjeću i da stavi 13.000 KM, te da je pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila.

Zatim je oštećena juče ponovo krenula autobusom u Derventu kako bi predala torbu prevarantkinji, a u kojoj je bila odjeća i još 3.000 KM.

Policija iz Oštre Luke je obavijestila odmah policiju iz Dervnete, gdje su pronašli osumnjičeni i uhapsili je. Damnjanovićeva je predata u nadležnost tužilaštva.


 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: